WordPress Plugin voor het organiseren van je paginas

Heb je veel pagina’s in WordPress en zou je ze graag beter willen organiseren? Kijk dan eens naar de nieuwe Nested Pages plugin.

WordPress wordt steeds efficiënter in het admin gedeelte, maar er blijven voorlopig nog een paar ergernissen. Je kunt bv je pagina’s niet intuïtief organiseren. Niet handig als je meerdere pagina’s in tabbladen hebt en je door iedere lijst heen moet klikken om één pagina te vinden. Het einde van die ergenis komt in de vorm van de nieuwe plugin Nested Pages.

 

Voorbeeld Nested Pages bij Chaos De Baas

!Chaos De Baas gebruikt de Engelse versie van WordPress

 

Drag and drop (sleep en kwak)

Het grootste voordeel van deze plugin is dat je pagina’s naar de plek kunt slepen waar je ze hebben wil, bv gelijk bovenaan. De plugin maakt nl één overzichtelijke lijst van al je pagina’s.  Zo hoef je niet meer door alle lijsten heen te klikken en heb je alles in een oogopslag bij de hand.

small_nestedPages

 

Invloed op WordPress Menu

Vanuit Nested Pages kun je ook gelijk je WordPress menu veranderen als Sync Menu (rechts bovenin) aangevinkt staat. Zo hoef je niet iedere keer heen en weer te schakelen tussen Pagina’s en Weergave – Menu’s in het admin gedeelte.

nested_pages_sync

Persoonlijk vind ik dit een leuk extraatje, maar echt handig vind ik het nog niet. Waarschijnlijk omdat ik gewend ben om rechtstreeks in Weergave – Menu’s te werken. Mijn theme geeft daar ook extra opties en die worden niet altijd meegenomen door Nested Pages.

(Hierover heb ik contact gehad met de auteur van de plugin. Hij verzekert mij dat hij er nog volop mee bezig is.) Mijn advies is dan ook om deze optie nog even uit te zetten. Dit heeft geen invloed op de rest van de werking.

Support (ondersteuning)

Bij de update van 1.0 naar 1.1.1. mailde ik de auteur over een bug in de plugin en 20 uur later had hij dit probleem al opgelost in versie 1.1.3.  Een snelle reactietijd op mails en goede support is net zo belangrijk als een goede werking van de plugin. Ook als hij gratis is.

Conclusie

Nested Pages*  vind ik tot nu toe de fijnste WordPress plugin voor het organiseren van je pagina’s dmv drag and drop. De plugin werkt op een intuitieve, gebruiksvriendelijke manier.  Support is snel, vriendelijk en oplossingsgericht met regelmatige updates. Hij draait ondertussen op al mijn websites.

Ik ben benieuwd of er nog andere plugins van deze maker komen, ik hou mijn ogen in ieder geval open.

Je kunt de plugin hier vinden:

* Ten tijde van het schrijven van dit artikel was de versie 1.1.5

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.