Test je website gratis op diverse tablets, laptops en smartphones.

Weet jij al of je website er goed uitziet op verschillende soorten tablets, laptops en smartphones? Test je website met deze handige online tool!

Niet iedereen heeft verschillende soorten mobiele apparaten met Windows, Mac en Android besturingssystemen in de kast liggen. Als je net bezig bent met je eerste of nieuwe website, is het handig om tussendoor te kunnen testen of je ontwerp:

A: Aan minimale responsive webdesign eisen voldoet;
B: Gebruiksvriendelijk voor je doelgroep is.

Online Tool: Limelight Responsive

De tool werkt heel eenvoudig, in 2 stappen ben je klaar.

Stap 1

Ga naar de Limelight Responsive tool en vul je webadres in. Klik op Go.

 

limelightResponsive

Stap 1

Stap 2

Boven in het scherm zie je 3 groene plaatjes met getekende mobiele apparaten. Als je er op klikt, kun je kiezen in welk apparaat jij je website wil zien, inclusief verschillende formaten beeldscherm van laptop en desktop.

 

Limelight_test

Stap 2

Hou hier rekening mee

De tool werkt niet helemaal feilloos.

  1. De icoontjes van mijn hoofdnavigatie bv, naast mijn logo, haalt hij niet op. Dat wil niet zeggen dat er fouten inzitten, hij pakt ze gewoon niet.
  2. Soms onthoudt hij je website link waardoor je eventuele wijzigingen niet altijd gelijk ziet. Ik heb dit 1x gehad. Dit kun je oplossen door met een nieuwe link te testen.

Hou hier dus rekening mee en test altijd voor de zekerheid diverse links op een fysiek mobiel apparaat. Zo kun je het verschil en de overeenkomsten van de tool goed zien.

Met deze tool krijg je een behoorlijk goed idee hoe jouw website eruit ziet op andere apparaten met besturingssystemen zoals Windows, Mac en Android.

Tips

Stel jezelf de volgende vragen:

  • Kunnen je bezoekers makkelijk navigeren op je website?
  • Past het beeld zich aan op de grootte van het scherm?
  • Zijn je teksten goed leesbaar zonder dat je bezoeker er moeite voor hoeft te doen? B.v. de grootte van je lettertype?
  • Hoe ziet je logo en ander beeldmateriaal eruit?

Als je bovenstaande vragen met tevredenheid kunt beantwoorden, ben je fantastisch op weg met het responsive en gebruiksvriendelijke gedeelte van je website.

Megatip

Mocht je op zoek zijn naar een betaalde theme voor je WordPress website, kun je voor je hem koopt, altijd de demo eerst even testen met deze tool.

Conclusie

Persoonlijk vind ik dit een geweldige test tool. Ik gebruik hem dan ook regelmatig. Hij test je website op alle meeste voorkomende (mobiele) apparaten, inclusief de meest gebruikte besturingssystemen.

De tool is niet alleen gebruiksvriendelijk, maar ziet er ook netjes gestyled uit. Ik heb hem getest op mijn desktop met Windows 7 en MacBook Pro laptop met Mac OS X.

Heb je hier wat aan gehad? Laat het weten in de comments!

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.