Met deze 6 tips kies je met een veilig gevoel een nieuw WordPress theme

Op zoek naar een nieuw WordPress theme? Met het nieuwe jaar in zicht kiezen veel ondernemers voor een nieuwe website, die oa beter inspeelt op de huidige webtrends. Maar waar moet je nu als eerste op letten als je een WordPress theme koopt? Wees goed voorbereid met deze 6 tips. 

Je hebt hem gevonden, dat ontzettend mooie theme waar je helemaal verliefd op bent geworden. Het klopt helemaal met je zakelijke doelen. Maar voordat je hem koopt, hou de onderstaande tips er eerst eens naast. Zo voorkom je nl een grote miskoop.

 

1. Support, support, support!!

Een goede, snelle support (ondersteuning) bij een theme is erg belangrijk als je zelf niet zo handig met web technologie bent. Kijk op het support forum hoe de toon tegen de klant is en hoe snel en of er geantwoord wordt op een vraag. Of de klanten enthousiast over het theme zijn. Zie je vaak staan, dit ondersteunen we niet of kortaf, lees de documentatie, move on!

Het theme mag nog zo mooi zijn, later krijg je geheid spijt als je geen antwoord op je vragen krijgt. Zeker als je tegen een probleem aanloopt.

2. Updates

Wordt het theme regelmatig geupdate? WordPress zelf heeft regelmatig grote updates en het theme moet daar vaak op aangepast worden. Soms komen de auteurs erachter dat er nog wat bugs inzitten door de reacties van kopers. Als de laatste update een jaar geleden was, kijk verder.

3. Responsive

Test alvorens het theme te kopen uit of het zich aan alle schermen aanpast en test gelijk op je smartphone en eventueel tablet.

4. Snelheid

Als je de demo bekijkt, laad het theme snel in je browser? Als je te lang moet wachten, kijk verder. Bij jou op de server zal hij net zo langzaam gaan.

5. Documentatie

Zit er een goede gebruiksaanwijzing bij waar je alvast mee aan de slag kunt? Of video, nog beter?

6. Child Theme

Een child theme wordt gebruikt zodat bv jouw persoonlijke CSS wijzigingen niet verloren gaan bij een update van het theme. Zit deze erbij of is hij op z’n minst “child theme ready”?

Conclusie

Door schade en schande wijs geworden, zijn deze 6 belangrijke basis tips voor het kopen van een nieuw WordPress theme tot stand gekomen. Als je alle vragen positief kunt beantwoorden, kun je met een gerust hart een goede keuze maken.

Heb jij wel eens een miskoop gehad met een WordPress theme? Laat het weten in de comments!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.