Downloaden PER DIRECT verboden.

Downloaden mag niet meer. De interpretatie die onze regering heel lang handhaafde en de interpretatie van het Europese Hof kwamen niet met elkaar overeen.

Vanaf vandaag, 10 april 2014, is downloaden van films, muziek en e-books (uit illegale bron) niet meer toegestaan. Tweakers heeft het hier goed uitgelegd: Wat betekent het download verbod.

Als particulier heb je weinig te vrezen volgens Stichting BREIN. Laten we het hopen. Het laatste wat we hier willen hebben zijn Amerikaanse toestanden waarbij burgers boetes van duizenden euro’s moeten betalen voor het downloaden van een liedje.

In de tussentijd wordt het steeds belangrijker om eens goed naar je privacy te kijken op internet. Wie kijken allemaal mee? En zijn er manieren om pottenkijkers buiten te houden?

Privacy Cafe

Bits Of Freedom heeft hiervoor een geweldig initiatief gelanceerd, het Privacy Cafe:  “…Veilig chatten, beschermd je bankzaken regelen en anoniem het internet op; het is niet moeilijk, maar je moet nét even weten wat je moet doen. Het Privacy Café is opgezet om iedereen te helpen zijn of haar digitale veiligheid te vergroten. Van jong tot oud, van ervaren tot absolute beginner, iedereen kan er terecht….

Privacy Cafe wordt gerund door vrijwilligers en is gratis. Dus heb je wat tijd over en wil je graag je smartphone en/of laptop extra beschermen als je bijvoorbeeld ergens gebruik maakt van openbaar WIFI…ga eens kijken!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.